söndag 23 augusti 2009

Reclaim i Malmö

Ett "reclaim" (ta tillbaka) skulle hållas i rosengården för att köra bort polisen, istället blev anarkisterna bortkörda!

Jag tycker det är bra gjort av Rosengårdsborna som kör bort dessa här reclaimare som sticker till andras bostadsområde och festar. De ger Rosengården bara sämre rubriker i tidningarna och bidrar inte med något egentligen, detta har jag sagt i ett par dagar och valde heller inte att ansluta mig.

Ska man "reclaima" ett område så får man organisera dom som bor där, det räcker inte med att dra dit med en ljudbil och festa, detta löser inga problem. Det kräver långsiktigt arbete och inte ett jippo för att klara upp situationen i Rosengården.

Jag är definitivt för att socialister satsar på Rosengården eftersom jag tror att det har potential eftersom det är ett arbetarklass område utsatt för mycket rasism från samhället, t.ex. med orättvis mediabild som dessa recliamare späder på.

Man måste börja organisera Rosengårdsbona igenom att vara där ofta, igenom att tala om varför det ser ut som det gör och att det handlar om klass, helst av allt är det ju bäst om de som bor där sköter sina problem själv!

Vi i vänstern ska inte agera några hjältar sån drar runt i sverige, arrangerar jippo och försöker lösa andras problem, jag är nästan glad att det gick som det gjorde och hoppas att vänstern tar lärdom av detta och att vi gör rätt i framtiden.

Reclaimets hemsida.
Video när de blir bortkörda.
Liveupdate från reclaimet.


Bookmark and Share

4 kommentarer:

  1. Det var ett kriminellt gäng vid namn "lyons family" ledda av en liten grupp vuxna som attackerade reclaimet.

    "Gatufesten" hade många deltagare från området.

    Att en grupp vill stoppa ett arrangemang om media varje dag bekriver det som att recliamet består av "vita medelklasskids" som ska tända eld på hela Rosengård och döda deras barn - är en självklarhet.

    SvaraRadera
  2. Mycket bra inlägg Momo. Synd bara att folk inte är lika klartänkta. Jag måste dock påpeka komiken i:
    20.25 Enligt Sydsvenskans reporter på plats har deltagarna i Reclaim Rosengård körts bort från rondellen av en uppretad folkmassa. Samtliga tvingades att fly till McDonalds.

    Oh the irony :)

    SvaraRadera
  3. Det handlar inte om det. Jag bryr mig inte vem som sparakde ut de som var där för att göra reclaim, tycker bara att det är ett tecken på missnöje.

    Vi i vänstern ska inte agera hjältar som åker dit och recliamar, vi kan dra dit och informera, föreläsa osv men det är dom som bor där som ska ta intiativ och göra saker, de ska föra kampen åt sig själva.

    Annars kommer det bara bli misslyckat, även om vi kör ut snuten - än sen då? Vem ska fortsätta organisera? Vi bor inte där! Det är bättre att dom är organiserade och kan fortsätta.

    SvaraRadera
  4. Bra!
    All slags kamp måste ha stark lokal förankring och inte startas och styras av något utomstående avantgarde. Vill folk ha förändring så bör det ske där dom själva bor eller jobbar. Sen kan olika organisationer jobba tillsammans dock och bjuda in varandra men då ska man försäkra sig att man är varmt välkommen av en stor majoritet.

    SvaraRadera

Kommentera gärna men uppför dig!