fredag 8 maj 2009

Legalisera sexköp?


Det nyliberala Centerns ungdomsförbund röstade på sin förbundsstämma för att göra sexköp helt lagligt. De påstår att sexköpslagen fungerar dåligt och det kan jag hålla med om den skulle kunna fungera mycket bättre.

Dagens sexköpslag säger att det är olagligt att köpa sex, men inte olagligt att sälja sex. Detta för att många kvinnor tvingas till att sälja sex och inte ska kunna bli fällda för de, men jag har faktiskt aldrig hört talas om att någon varit tvungen att köpa sex.

De nyliberala CUF säger "Vi är ett liberalt förbund och tycker att var och en ska kunna bestämma över sin egen kropp." Det handlar inte om att vi inte vill att kvinnor inte ska få bestämma över sina kroppar, det handlar om något så mycket större. Problemet är könsmaktsordningen , där män är överordnade kvinnor. Prostitution är väldigt kränkande för kvinnor och gör verkligen kvinnan till ett objekt, många kvinnor blir även tvingade till att prostituera sig, hur har CUF tänkt sig att urskilja de som prostituera sig frivilligt ifrån de som är tvingade av någon hallick?


Lösningen är inte att legalisera sexköp! Istället måste vi arbeta aktivt med en feministisk politik och krossa könsmaktsordningen, för det är den som är problemet. De försöker även få oss som försvarar lagen till att framstå som moralkärringar och moralpredikare, men det är vi inte. Vi ser att detta är en del av något större.

Polisen måste börja prioritera sånt här mer för att få bot på sexköpet. Fler kvinnojourer/tjejjourer som kvinnor/tjejer kan vända sig till istället för att tvingas till prostitution, där har vi lösningarna CUF.

Om vi låter dessa sjuka borgare styra vårt land så kanske det inte är ovanligt att man hör "Hej, jag skulle vilja ha 2 redbull, 1 chipspåse och en blondin med extra stora bröst." Nej sex är ingen rättighet som vissa liberaler hävdar, likaså ska det förbli olagligt att äga slavar och köpa barn.

1 kommentar:

Kommentera gärna men uppför dig!