tisdag 5 maj 2009

Apoteken till salu!

Alliansen gick till val på att sälja de statliga andelarna i olika företag, man har bland annat redan sålt vin & sprit som genererade mycket klirr till statskassan. Det kom ett förslag på att sälja apoteket och tillåta privata aktörer sälja vissa typer av medicin.

Nu kommer en prognos som säger att 2 av 3 apotek i Sverige kan komma att ha privat ägande. Vi inser genast problematiken, detta kommer leda till större vinstintressen och apotek på ställe där omsättningen inte är särskild stor (små orter) kommer med största sannolikhet att läggas ner om inte staten väljer att behålla dessa, vilket är mycket tveksamt med en borgarregering.

Detta kommer givetvis kosta skattebetalarna och staten kommer att förlora mycket intäkter, istället kommer dessa vinster att gå till rika aktieägare istället för allmänhetens intressen, en typisk högerpolitik. Detta kommer även att hota säkerheten för oss patienter eftersom man är ute efter att generera så stora vinster som möjligt så måste man skära på utgifterna i form av kvalitets medicin och utbildade apotekare. Servicen kommer förmodligen bli sämre då man måste "effektivisera" dvs. skära ner för att spara pengar och låta de som jobbar där bränna ut sig. Kamrater, detta är ren och skär högerpolitik..

Källor och intressanta länkar:

- Nej till utförsäljningar! Förstatliga istället, detta tillgodoser det svenska folkets intressen.

Är ditt apotek på listan för försäljning? Kolla här
Mer info om försäljning tryck här

Chatta/läs frågor och svar av Eva-Britt Gustafsson, VD för Apoteket Omstrukturering AB som har till uppgift att sälja apoteket, ställ henne mot väggen nu kamrater!




1 kommentar:

Kommentera gärna men uppför dig!