onsdag 23 juni 2010

Människor formas av samhället

Vellinge har varit känt för att vägra ta emot flyktingar. Detta har såklart gjort så människor blivit främlingsfientliga och speciellt barn som växer upp i en miljö utan invandrare. Samtidigt så får man höra om de "hemska invandrarna som våldtar och mördar" på tv och ifrån främlingsfientliga krafter.

Idag kan man läsa i Sydsvenskan att en 15 årig pojke försökte tvinga en 12 årig pojke att säga att "alla invandrare ska utrotas".


Man kan även tydligt se att vellingemoderaterna har fört en mycket rasistisk politik speciellt igenom dokumentären som uppdrag granskning gjorde. SVT frågade Sverigedemokraterna varför de inte finns representerade där i kommunen svarar Jimmie Åkesson något i stil med "Folk känner att vår politik inte behövs där, den förs redan där."

Vellinge kommun har sagt att man inte vill ta emot flyktingar för det inte är i kommuninvånarnas intressen. Detta är en ärlig höger, för dom handlar allt om ekonomisk profit. Detta argument använde man när det var etnisk resning i forna Jugoslavien, en låg skatt är överordnat allt och man ser inte flyktingmottagande som en solidaritet och helt enkelt sunt förnuft att hjälpa nödställda. Det är precis därför Moderaterna visade upp Vellinge som en mönsterkommun inför valet år 2002.

Jag skulle vilja säga att Vellingemoderaterna är de ärligaste moderaterna, de för en riktig högerpolitik. Frågan är om vi vill ha en sådan?

Friheten är större här... för vem?

3 kommentarer:

  1. hel sjuka rasister fan

    SvaraRadera
  2. Varför ska man tvinga folk att göra saker? Det är väl upp till varje kommun själva att bestämma vad de vill göra!

    Ja, läs BRÅs rapport "Brottslighet bland personer födda i Sverige och i utlandet " så har du svar på varför man kan tänkas tveka.

    Men det är så det blir med massinvandring, då integreras inte de som kommer hit, i tid och då begår folk brott för de inte känner tillhörighet.

    Hur man inte kan se dessa samband och ignorera faktum, är för mig totalt ofattbart.

    Om man nu är så otroligt glad för invandrare kan man ju hyra ut sin lägenhet till dem och själv bo på gatan. Allt annat vore rasistiskt. "Anonym" skrev själv här att de är "helsjuka rasister". Mao om man inte gör som andra vill och tar emot massa flyktingar i ett tempo man själv inte klarar av, är man rasist.

    Intressant.
    Då utgår jag ifrån att personen som sagt har en flyktingförläggning hemma hos sig och skänker sina pengar till flyktingarna, annars är hon/han rasist.

    När ska folk få göra vad de själva vill? Ni kan inte tvinga folk att göra saker ni själva inte vill.

    SvaraRadera
  3. Folk tvingas göra saker? Det är en stor majoritet av sverige och alla partier i Sveriges riksdag vill ta emot invandrare och flyktingar. Demokrati du vet. Det är ni Sverigedemokrater som pratar strunt vem säger att vi inte klarar av tempot? Det är klart vi kan förbättra mottagandet men det innebär inte att vi ska sluta ta emot folk!

    SvaraRadera

Kommentera gärna men uppför dig!