torsdag 24 juni 2010

Det här med Sverigedemokraterna...

Okej. Vi har ett parti som på allvar menar att vi inte ska ta in några invandrare i Sverige, som demonstrerar mot islamisering, som vill stoppa prideparader och som pratar om att muslimer är vårt största hot. Detta parti sitter i kommunfullmäktige i de flesta städer i Skåne, och det spekuleras i huruvida de kommer att komma in i riksdagen.

Tänk på det ett tag.

Ett parti vars medlemmar försöker dölja att de för inte så länge sedan bar bruna skjortor (något vissa dock misslyckas med), som har bytt ut ordet "ras" mot "kultur" och nu friskt och öppet pratar om hur vissa "kulturer" är lägre stående och har sämre moral och som vill göra städer "svenskare" (vad som är "svenskt" är för övrigt en fråga som SD gång på gång misslyckas med att svara på).

Det partiet är med och påverkar beslut i våra kommuner. På riktigt. 70 år efter att ett parti som med liknande retorik kom till makten i Tyskland, tillåter vi nu Sverigedemokraterna i våra kommuner...

Det går inte att blunda längre, det går inte längre att säga "ja, men de är ju ett parti precis som alla andra" eller att inte låtsas om främlingsfientligheten i deras politik. Det kvittar hur mycket Björn Söder påstår att han inte är rasist eller hur mycket Jimmie Åkesson låtsas vara för HBT,Sverigedemokraterna är, har alltid varit och kommer alltid att vara ett rasistiskt parti med rötter i naziströrelsen.

Vi kan inte låta dem få mer inflytande i politiken. Och det är vårt, folkets, ansvar att se till att de inte får mer spelrum. Att se till att de främlingsfientliga krafterna inte lyckas organisera fler, och att visa på alternativ till den missnöjespolitik som SD för. För visst är folk missnöjda, där har SD rätt, men vad beror missnöjet på? Det handlar inte om att Sverige tar emot för många invandrare eller att för många människor är homosexuella, anledningen till problemen i samhället har att göra med den överklasspolitik som förts de senaste 30-40 åren. Den politik som ökar klassklyftor och sociala skillnader, som gör människor arbetslösa, hemlösa och utnyttjade som arbetskraft. Den nyliberala politik som tjänar på att rasisterna vänder oss, arbetare, mot varandra istället för mot kapitalisterna och det system som råder...

Det är ingen annans ansvar än vårt att stoppa rasisterna från att komma in i riksdagen. Vad kommer att hända annars?

8 kommentarer:

  1. Sd använder precis samma taktik som vänstern gjort i alla år! Ni utser en grupp i samhället som ni utpekar som "onda" för att på så sätt skapa solidaritet och sammanhållning i den egna gruppen, vilket i sin tur lockar nya medlemmar som inte vill stå utanför utan hellre vill tillhöra de "goda". Den enda skillnaden mellan vänstern och sd är att sd har valt muslimer och invandrare som de "onda" och vänstern har valt "kapitalisterna".

    Enligt forskningen på området så är det huvudsakligen vissa personlighetstyper som är mest påverkningsbara med sådana metoder, vilket bl a visas i att det till stor del är vänsterns gamla väljare som sd nu attraherar. Dessa väljare kan inte längre övertygas om att det är "kapitalisterna" som är de onda eftersom de nu har högre utbildning än tidigare och informationssamhället har gett dem större insyn i hur samhället är uppbyggt. Då är det lättare att i stället använda en religiös eller etnisk grupp som de har lite personlig kännedom om. Hade inte sd funnits så hade det säkert uppstått någon annan fråga som hade kunnat användas i samma syfte.

    Vidare så noterade jag din mening ovan: "Vi kan inte låta dem få mer inflytande i politiken", vilken är snarlik många av de kommentarer som fälldes av politiker på 1800-talet då socialismen började spridas. Det är så man uttrycker sig när man känner att den egna makten hotas och jag antar att det är skälet till att just vänstern gjort motståndet mot sd till en av sina stora frågor. Om man ser 30-40 år tillbaka så var ju vänstern och LO bland de mest högljudda kritikerna av "den allt för omfattande invandringen av alla dessa utlänningar som inte vill anpassa sig på arbetsplatsen"...

    SvaraRadera
  2. Den stora skillnaden är att kapitalister är kapitalister som en produkt av ett samhällssystem - något som den stora massan inte tjänar på. Dessutom säger vi inte att det inte kan finnas trevliga personligheter i kapitalister.

    Att man är född i Iran eller Sverige beror knappast på samhällskonstruktioner, mer än att jorden numera är befolkad världen över. Till skillnad från ett system skapat av samhället väljer jag att se mina medmänniskor. Jag dömer inte en man för att han råkar vara född i Iran, eller Sverige, vara muslim eller protestant.

    SvaraRadera
  3. Snoken: Du menar alltså att vänstern är emot kapitalister av samma anledningar som Sverigedemokraterna är emot muslimer? För att ha någon "ond" att skylla på? Du har nog inte riktigt förstått det här. Det finns en gigantisk skillnad, vänstern och arbetarklassen är emot kapitalismen på grund av vad den skapar för samhälle, ett samhälle där vissa äger och andra inte. De som inte äger är de som arbetar, och de arbetar åt de som äger. Detta gör att man som arbetare inte har makt över sitt eget liv eller sin egen situation, och detta skapar därför en falsk frihet av att man kan "välja" att arbeta eller inte. Kapitalismen förutsätter klassklyftor, orättvisor och i viss mån även rasism, då detta är ett sätt att splittra arbetarklassen och hindra den från att ta makten över vad som är vårt. Det är anledningen till att vi är emot kapitalister. Anledningen till att SD är emot muslimer har endast en rasistisk förklaring, och att man letar syndabockar för något som nyliberalismen skapat.

    Vad gäller att vänstern känner att den egna makten är hotad, så handlar det inte om att vänstern är rädda för att förlora makten, utan för vad som kan hända om Sverigedemokraterna faktiskt tar sig in i riksdagen. Jag menar, vill vi verkligen ha ett parti som faktiskt inte i sak skiljer sig så mycket från nazistiska rörelser på 30-talet i vår riksdag? Anledningen till att jag skriver att vi inte ska låta dem få mer inflytande är att jag på riktigt är rädd för vad som skulle kunna hända då.

    Vidare så svarar inte jag för vad politiker har uttalat sig om invandring på 70-talet, men jag vet att de mest främlingsfientliga kommentarerna inte har kommit från vänsterns håll.

    SvaraRadera
  4. Jimmy Windeskog25 juni 2010 kl. 01:29

    Ok, ännu en blogg där en antidemokrati vill hindre yttrandefriheten med hänvisning till din egen okunskap. Inte så många som bryr sig om detta tack å lov - i sådana fall hade vi levt i en diktatur nu.

    SvaraRadera
  5. Jimmy hur menar du, förstår inte? Det är väll alldeles uppenbart att de enda antidemokraterna här är Sverigedemokraterna?

    SvaraRadera
  6. Ja vi tillåter ju i Sverige att extremvänster får lov att förstöra SDs torgmöten. I Sverige råder demokrati där alla har rätt att uttrycka sig, men SD har gång på gång stoppats av extremvänsterfolk. Detta är fullt accepterat och det är SD som får dra sig tillbaka.

    Det kallas jag fascism, att ta till våld mot folk som tycker annorlunda. Jag menar, brukar SD begå våld mot vänstern?

    SD vill inte att vi inte ska ta in invandrare. Till skillnad från vänsterfolk som ofta tycker det ska vara fri invandring, vill SD begränsa invandringen så att våldet inte ökar som det gör nu. Invandrare med arabisk och afrikansk bakgrund är de som begår flest våldtäkter, t.ex. Detta tar inte vänstern upp, även om det är kvinnor som drabbas.

    Jag har vid flera tillfällen utsatts för sexuella övergrepp av enbart arabiska män, men vänsterfolk har sagt att detta är mitt eget fel. SD-folk är de enda som brytt sig. Jag blir kallad svennehora och svennefitta och vänsterfolk bryr sig inte för fem öre. Jag har nog provocerat, heter det. Oj, vad feministiskt vänsterpartiet är.

    Jo, det handlar absolut om att för många invandrare kommer hit. Vet du t.ex. hur många asylsökande flickor som kommer till Sverige? Enligt Migrationsverket är 20 % av de asylsökande kvinnor. Vi kommer alltså ha ett fett mansöverskott om ett par år. Och då är det somaliska och afghanska män som ofta har en skev bild av kvinnan.

    Det är galet att man väljer att ignorera detta, snacka om trist kvinnosyn. Helt sjukt är vad det är. Här har du lite citat och länktips:

    "Andelen utrikes födda som registrerats som misstänkta för våldtäkt var 4,5 gånger högre än andelen
    registrerade bland dem med svenskfödda föräldrar."

    "Andel våldtäkter/försök till våldtäkt 1,8 (invandradres barn) 5,0 (utrikes födda)"

    "Av tabellen framgår att de utrikes födda har särskilt höga överrisker när det gäller allvarliga brott som dödligt våld, våldtäkt och rån."

    Källa: BRÅ, Brottslighet bland personer födda i Sverige och i utlandet

    Lite länktips och källor:
    http://www.aftenposten.no/nyheter/iriks/article1662801.ece
    http://politisktinkorrekt.wordpress.com/2009/04/07/den-patvingade-muslimen-sara-16-ar-%E2%80%9Djag-maste-dolja-sa-mycket-for-min-pappa%E2%80%9D-malmo-imam-tycker-till-om-det/
    http://www.aftonbladet.se/nyheter/article55051.ab
    http://www.nt.se/nyheter/artikel.aspx?articleid=4758311
    http://www.dn.se/nyheter/sverige/invandrare-krigar-mot-svenskar-med-ran-1.730573
    http://islamineurope.blogspot.com/2007/03/denmark-women-should-stop-tempting-men.html
    http://islamineurope.blogspot.com/2009/09/hague-headscarf-prevents-rape.html
    http://islam-svarar.se/pages/content/view/255/86/
    http://www.paraplyprojektet.se/nyheter/mannens-mark-eller-husets-harskarinna/
    http://majorityrights.com/index.php/weblog/comments/muslim_rape_wave_in_sweden/
    http://www.p4.no/story.aspx?id=272134
    http://www.bra.se/extra/faq/?action_question_show.339.0.=1&module_instance=2
    http://www.dailymail.co.uk/news/article-469553/Two-hour-rape-torture-honour-killing-girl-murdered-family.html
    http://www.youtube.com/watch?v=q6Wrhivp7eQ
    http://www.youtube.com/watch?v=V6CakuoaCf4
    http://www.youtube.com/watch?v=Ri3BC7KCAUw
    http://www.dhushara.com/book/sakina/fatwah/purdah.htm
    http://www.svd.se/nyheter/idagsidan/manligtkvinnligt/skont-att-inte-bli-uttittad-av-mannen_3199081.svd
    http://www.aftonbladet.se/wendela/article6072956.ab
    http://www.dagbladet.no/2009/11/12/nyheter/innenriks/drosje/voldtekt/9000864/
    http://www.aftonbladet.se/wendela/article4784796.ab
    http://www.info14.com/2008-09-03-valdtaktsman_friad.html
    http://politisktinkorrekt.wordpress.com/2009/12/16/fotbollspelaren-yannick-babupa-friad-fran-valdtakt/
    http://lt.se/nyheter/1.743593-45-aring-doms-for-valdtakt-av-dotter
    http://www.aftonbladet.se/nyheter/article4705609.ab
    http://frianyheter.wordpress.com/2010/02/05/syrier-atalad-for-valdtakt-pa-viking-line/
    http://frianyheter.wordpress.com/2010/03/12/lognare-kan-inte-fallas-for-valdtakt-pa-alandsfarja/

    SvaraRadera
  7. Som jag sa handlar det om sociala faktorer till varför det ser ut som det gör. Invandrare är överrepresternade det stämmer, men de är även överrepresterade när de gäller arbetslöshet, dåliga skolor, dåliga lägenheter, dålig vård och allt detta skapar kriminella människor.

    FAKTORER SOM KAN BIDRA TILL ATT INVANDRARE OFTARE BEGÅR BROTT
    Vad är det då i invandrares livssituation som skulle kunna förklara att de
    oftare är registrerade för brott än andra? Det är främst tre faktorer som
    brukar lyftas fram:
    • Det är svårt att bryta upp från hemlandet och bosätta sig i ett nytt
    land.
    • Sociala faktorer som generellt ökar risken för brott är vanligare
    bland invandrare.
    • Det mottagande som invandrare får i Sverige har brister.

    SvaraRadera
  8. Till Anonym:
    Vad Vänsterpartiet har gjort eller inte gjort för att förbättra din situation med de övergrepp du nämner, som jag endast kan beklaga, har varken jag eller blogginläggets skribent ansvar för - då vi inte är medlemmar i Vänsterpartiet. Att skuldbelägga offret är inte något vad jag står för i alla fall. Däremot hoppas jag att du har polisanmält samtliga händelser, eftersom det då är lättare att få hjälp. Naturligtvis.

    Dessutom är allra sista meningen här att "Det mottagande som invandrare får i Sverige har brister." För jag antar att vi har två olika Anonyma som svarar.

    SvaraRadera

Kommentera gärna men uppför dig!