tisdag 19 maj 2009

Varför växer de fascistiska rörelsena igentligen?

Många ställer sig frågan varför de fascistiska rörelserna växer. Har vi inte lärt oss av våra misstag? Har vi inte lärt oss utav historian? Har vi glömt bort vad som egentligen hände i Tyskland, Italien och Spanien?

Man ser klart och tydligt hur de fascistiska, rasistiska rörelserna och partierna får allt mer plats i vårt samhälle. Sverigedemokraternas framväxt är ett bra exempel, att nästan 4% av Sveriges väljare skulle kunna tänka sig att rösta på detta rasistiska parti visar att det svenska folket kräver en förändring. Samtidigt växer de renodlade nazistiska rörelserna som Folkfronten, Svenska modståndsrörelsen och Info14 (Fria Nationalister). De har tillåtits hålla torgmöte, dela sina flygblad och demonstrera som aldrig förr. Givetvis har det blivit mycket enklare för de extrema organisationerna när brunskjortorna i Sverigedemokraterna blir allt mer legetima och betraktas som ett helt vanligt parti.

Men vad beror detta på igentligen? Är det invandrasnas fel? Har Sverigedemokraterna rätt?
Nej, vi socialister har svaret och ser varför detta händer. Detta är den nyliberala politikens fel, det går sämre för Europa med denna skitpolitik vilket drabbar arbetarklassen hårt. Den kapitalistiska modellen kräver ett svart får som man kan skylla alla problem på när systemet inte fungerar som det är tänkt, det märks tydligt att fascismen växer vid varje finanskris.

"Fascism is capitalism in decay" - Lenin
"Fascism är kapitalism i förfall" - Lenin

Folk blir missnöjda när de sparkas, när skolan blir sämre, när sjukvårdsköerna bara blir längre och när man inte kan hitta en bostad. Då är det enkelt att värva folk och sympatier för fascisterna. De skyller på invandrarna och invandringspolitiken och säger att lösningen är att stoppa invandringen och helst utav allt kasta ut detta svarta får som lever på bidrag och försämrar för samhället.

Nej! Riktigt så är det inte! Skyll på den liberala politiken, skyll på EU, skyll på kapitalismen som inte fungerar. Det är där vi hittar felet, slå uppåt på överklassen istället för att hacka på de som redan har de sämre. Det spelar ingen roll hur många invandrare vi kastar ut och hur mycket man stryper på invandringspolitiken, kapitalismen kommer att krisa igen för den inte fungerar och då blir det du i arbetarklassen som drabbas fast att du inte har en enda invandrare i hela landet. Fascisterna gör oss i arbetarklassen svagare igenom att måla upp en motsättning mellan invandrare och svenskar, vilket gör att vi kan kräva mindre och att vi blir svagare som grupp.

Den riktiga fienden är överklassen. Det är dom vi ska landsförvisa och de kan ta med sig sin ideologi. Det krävs en socialistisk politik, där man tar hänsyn till arbetarklassens intressen och en planerad, hållbar och trygg ekonomi. Vill du verkligen att det ska vara finansgubbar på wallstreet som bestämmer om du ska vara kvar på jobbet?

Se en dokumentär från svt om de fascistiska rörelserna i Europa, rekommenderas starkt!

6 kommentarer:

  1. Shit momo, du e ju grym...men allt var så jävla bra skrivet tills du skrev "skit" där nere i slutet...jag menar detta blogginlägget skulle kunna passa som en insändare på någon tidning (om den omformas lite i argumenten) men det där ordet bara förstör ALLT..don't let your emotions get in the way of your mind! You're smarter than that!
    Ciao!

    //Denis från 9:an :D

    SvaraRadera
  2. Aa ska inte skriva mer mitt på natten när man är fett sur enkelt att man skriver sånna saker^^ Tackar!

    SvaraRadera
  3. Har aldrig förstått mig på Wallstreet börsen etc. Vad hade hänt utan börsen? Och det här med att varsla, det får ju inte direkt att få konsumtionen att öka. Jag är bara en dum svensk, vad vet jag. För övrigt bra skrivit momo :>

    SvaraRadera
  4. Håller med alla andra. Riktigt bra skrivet. :)

    SvaraRadera
  5. Så om inte överklassen fanns skulle arbetarklassen driva dom större företagen i Sverige ? Dom skulle i sin tur snart bli den nya överklassen. Överklassen i Sverige har startat företag som sysselsätter 100 000 tals människor och genererar miljarder till statskassan och bidrar till en positiv löneutveckling för arbetarna. Dom flesta arbetar yrken kräver bara ett par månaders utbildning eller några få år.Den typen av utbildningsnivå kan dom flesta skaka fram. Men det är stora ideer, forskning, och företagande som skapar välstånd. Inte att föringa arbetarnas insats men det är den tyngre typen av utbildning coh företagande i kombination med arbetarnas driftighet som skapar välstånd. Den här groteska indelningen i arbetare och kapitalister tycker jag är förlegad.Varje gång nån skriver att Sverigedemokraterna är brunskortor, vad är svenskt, förbjuder en avslutning i kyrkan kommer dom närmare riksdagen. Att sedan den utomparlamentariska vänstern inte tar avstånd från våld försvårar nog det atirasistiska arbetet. Det är liksom svårt att moralisera om rasism och fascism när man själv använder våld. Flera av dom länkarna du har till höger Motkraft socialism.nu tar inte avstånd från våld mot meninsmotståndare.

    SvaraRadera

Kommentera gärna men uppför dig!