söndag 17 maj 2009

Husockupationerna i Lund

Det har säkert inte undgått någon att det är en ockupationsfestival i Lund från och med den 16/5 till 17/5. Många verkar tyvärr inte ha förstått varför dessa ockupanter gör detta, speciellt när man läser i borgar bloggar och Sd bloggar. Dessa idioter påstår att det inte finns någon bostadsbrist och att detta är respektlösa snorungar som snor andras fastigheter.


Nej så är det givetvis inte, dessa ockupanter vet precis hur stor bostadsbristen är och hur svårt det är att få ett boende. Samtidigt görs allt fler hyresrätter till bostadsrätter och man bygger dyra lägenheter som Turning Torso istället för att bygga billiga och bra lägenheter som ungdomar och studerande har råd att bo i. De ockuperar tomma hus, som bara står där och gör ingen nytta. Kommunen tar inget ansvar alls, de vet hur stor bostadsbristen är men de låter häldre hus stå tomma.

Därför anser jag att det är helt rätt att ockupera dom, många framförallt ungdomar har jättesvårt att få tag i en lägenhet, om de mot all förmodan skulle få tag i en är de för dyra och måste bo i ett kollektiv. Detta är även ett mycket bra sätt att sätta frågan på agendan, att uppmana till diskussion och få folk till att öppna ögonen och inse vad som händer. Utan egen bostad, hur ska vi då bli vuxna? Ska vi bo hemma tills vi är 35? Bygg bort bostadsbristen! Stoppa markandshyrorna!

Detta är inga snorungar, detta är målmedvetna ungdomar. Jag kan bara önska dom lycka till och hoppas att de lyckas ockupera många fler hus.

Följ live updatering på motkraft och läs mer om ockupantscenen. Per i gropen hahahhah! Fascist svin!

Sydsvenskan|Svenska Dagbladet | Dagensnyheter | Expressen

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Kommentera gärna men uppför dig!