lördag 2 maj 2009

1 majfirande i Helsingborg
















14.30 samlades ungefär 150 deltagare från Ung vänster, Vänsterpartiet, Palestinska kulturhuset och Kurdiska kvinnoföreningen framför terasstrapporna för att förbereda en demonstration genom Helsingborg. Parollen för i år var "Internationell solidaritet". Vädret var underbart och vi hade alla förutsättningar pekade mot att det skulle bli en bra dag.

Ungefär 15.00 började tåget röra på sig genom Helsingborgs gator och slagord ropades med varierande budskap, allt från uppmaningar till att bojkotta Israel till klassiska Socialistiska slagord. En komisk incident inträffade då Socialdemokraterna stod utanför sin lokal på GA Torg med banderoller när slagordet "Inget mera Sossefjös - Mera klasskamp mera ös" ropades.














Till slut nådde tåget Furutorpsparken där tal hölls av representanter från Ung vänster, Palestinska kulturhuset, Kurdiska kvinnoföreningen och Vänsterpartiet. Talen höll god klass och parollen "Internationell solidaritet" togs upp av alla talarna med stor fokus på Palestinafrågan och Turkiets behandling av Kurderna. Förutom tal bjöds det även på musik och teater.















Fascister och poliser gjorde allt vad dom kunde för att försöka förstöra första maj för arbetarna. Fascisterna genom att försöka ta vår högtid ifrån oss och polisen genom att arrestera och låta fascisterna göra precis som de ville. Hur mycket de än försöker kommer de aldrig någonsin kunna få oss att ge upp, 1 maj är arbetarnas dag och kommer alltid att vara. Hur stor frustrationen och ilskan än blir mot fascister kommer den aldrig bli större än drömmen om Socialismen. Det visade vi idag.

4 kommentarer:

  1. Bra sammanfattat kamrat!

    SvaraRadera
  2. Sjukt att polisen ställde sig på nazisternas sida. Bara under veckan innan deras demonstration så attackerade de ung vänster-aktivister två gånger och hängde ut en ung vänsterare med namn och personnummer på deras hemsida. För ca en månad sedan attackerade de oss när vi höll bokbord på Klippans gymnasium.
    Alla dessa händelser är anmälda.
    Att polisen inte bryr sig är fan skrämmande.

    SvaraRadera
  3. Jag kan inte säga annat än att jag håller med föregående talare.

    SvaraRadera
  4. Man kan aldrig lite på snuten. Därför måste vi i arbetarrörelsen lära oss att sköta vår egen säkerhet.

    SvaraRadera

Kommentera gärna men uppför dig!