tisdag 22 juni 2010

Vem bestämmer egentligen?

Vi lever i en slags skendemokrati. Många skulle reagera starkt om jag sa detta och det kan jag förstå. Vi har ju rösträtt, mötesfrihet och organisationsfrihet. Detta är bra och det ska vi försvara men det räcker inte. Vi kan klart och tydligt se hur politikerna vill att vi ska leva i en slags "rösta-var-4e-år-och-knip-käft-demokrati" där det inte spelar någon roll vad opinionen annars tycker, man får ofta höra grejer som "Ja ni valde oss" eller "Ni kan påverka i nästa val".

Det finns ett alternativ till denna representativa demokratin, nämligen en direktdemokrati som innebär att det är folket som bestämmer i frågor och inte politiker. Det har bedrivits mycket opinion i The Tivoli frågan och många vill ha kvar detta hus.

"The Tivoli omsätter cirka 25 miljoner kronor årligen och deras olika arrangemang lockade i fjol 115 400 besökare."

Det betyder helt enkelt mycket för människor och det är skamligt att politiker försöker tysta och lägga ner debatten istället för ta den. Det är ännu skamligare att man vägrar en folkomröstning och detta visar klart och tydligt vem som bestämmer i vår stad, det är politikerna och inte helsingborgarna. Istället för att behålla denna välbesökta och omtyckta byggnad så vill man bygga ett kongresscentrum vid namn "saltkristallerna" så politikerna och andra toppmänniskor kan gotta sig.

Hade Helsingborgarna fått bestämma så hade tivoli fått stanna!

Läs mer på "Bevara vårt the tivoli" och glöm inte skriva under för behålla denna byggnad.

http://www.helsingborg.se/ImageVault/Images/id_23185/conversionFormat_18/scope_12/webSafe_1/ImageVaultHandler.aspx

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Kommentera gärna men uppför dig!