onsdag 23 juni 2010

Grön bilism är fortfarande ett dåligt skämt

Man kan läsa följande på hd.se

"Helsingborg är näst bäst i Skåne och elva i landet. Det har Gröna Bilister kommit fram till vid en granskning av kommunernas satsningar på att minska utsläppen från bilar och transporter."


Visst är det bra att folk kör bilar på förnyelsebart bränsle, men detta är ett skämt. Hur många gäller det? Är det ens 1% av Helsingborgs bilar som kör på grönt bränsle? Dessutom är nya miljövänliga bilar väldigt dyra och en stor del av befolkningen kommer inte ha råd med att köpa dom.

Det Helsingborg ska berömmas för är sina bussar som kör på Biogas, och man ska satsa på kollektivtrafiken som många helsingborgare faktiskt nyttjar. Man borde satsa på att sänka priserna för de som åker kollektivtrafik men även bygga ut den så att det blir mer attraktivt att åka tåg och buss.

Rika män kan köpa en miljövänlig bil och man kan fortsätta tro att dessa individualistiska lösningar ska rädda miljön och stoppa den globala uppvärmningen. Men det är fel vi måste ha kollektiva lösningar som faktiskt innefattar många och lägga skulden på miljöförstöringen där den har hemma, hos de rika kapitalägarna. Det är inte vi vanliga människor som äger stora företag som släpper ut massa gifter, det är inte vi som skövlar skog och det är även inte vi som läcker ut en massa olja i haven.

Det är även oftast kvinnor och arbetare som åker buss, vi kör inte runt i några stadsjeepar, börja prioritera de stora massorna och få ännu fler till att åka kollektivt men folkpartiet och de styrande borgarna vill höja priserna. Idag föreslår en folkpartist att man ska höja biljettpriserna ännu mer. Man har redan under dessa fyra år höjt priserna tillsammans med mijlöpartiet och det är helt sjukt att man ska betala mer för åka miljövänligt!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Kommentera gärna men uppför dig!