måndag 10 augusti 2009

Läs arbetsrätt istället för att läsa om kungar!

Hur många har inte sagt "Vafan ska jag ha för nytta av detta?" när man haft lektioner om kungar och vad de har gjort för Sverige? Visst jag kan köpa argumentet att allmänbildning är viktigt och jag tänkte inte hoppa på ämnet historia utan mer visa att man borde ha plats för bättre studier t.ex. Arbetsrätt och arbetarrörelsens historia (inte bara läsa om adeln, kungar och kyrkan).

Många vet idag inte varför vi har fackförbund, vad dess roll är och vad man kan kräva på sin arbetsplats. Igenom att sakna dessa kunskaper kan man bli lurad och jobba för villkor och göra arbetssysslor som egentligen är olagliga och strider mot arbetsrätten. Det är viktigt att vi arbetare vet hur vi kämpat fram våra rättigheter, allt ifrån rösträtt till 8 timmars arbetsdag, men istället får vi lära oss meningslösa grejer om Gustav Vasa.

Lär ut saker som folk har nytta av i skolan. Många undgomar vet idag inte om de ens har kollektivavtal se detta klippet. (Det börjar med bostadsmarknaden men övergår till kollektivavtal efter ett par sekunder).






Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Kommentera gärna men uppför dig!