tisdag 4 augusti 2009

En politisk elit?

Att arbetarpartierna ska representeras i parlamentet är viktigt, det tycker jag och många andra socialister. Där kan vi göra allt från små segrar till jättestora segrar, och det är viktigt att vi arbetare finns representerade över allt! eller? Är vi fortfarande arbetare när vi hamnat i parlamentet?

Det är en fråga man kan ställa sig efter att man får höra hur höga löner och lyxiga villkor våra politiker har, allt ifrån dom som sitter i kommunfullmäktige, riksdagen till de som sitter i Europaparlamentet.

Detta problemet är extra viktigt för oss i arbetarpartierna att lyfta, om sänkta löner. Våra kandidater ska företräda arbetarna, då gäller de att dom själva är arbetare och inte blir en politisk överklass, för har de verkligen samma intressen som vi när de tjänar 140 000 i månaden?

Visst har partikongressen och partistyrelsen ett stort finger i spelet, men jag tror ändå utan att bli för konspiratorisk att vissa politiker inte är lika radikala som de skulle varit om de tjänade 25 000 i månaden och skulle använt andra argument och ordval.

Det ser värre ut när vi kollar på Socialdemokraterna som har företrädare som tjänar enormt sjuka belopp, t.ex. Margot Wallström som på 10 år tjänat ihop 19 miljoner, efter skatt!! Nej det är uppenbart att vi arbetare inte har samma intressen som henne, givetvis är förmögenhetskatten jävligt dålig för henne men bra för oss vanliga arbetare. Källa



Samtidigt har vi politiker som Eva-britt Svensson som skänker bort nästan hela sin tjocka lön till bra endamål som t.ex. kvinnojourer. Källa

Jag tycker att vi måste sänka lönerna för politikerna, och tills det är gjort så måste alla våra representanter betala en hög partiskatt som gör att dom hamnar på samma nivåer som alla oss arbetare, detta är en viktig del för en radikalare politik!

Glöm inte att kommentera :)

2 kommentarer:

  1. Helt klart. Blir så jävla förbannad när man ser hur höga löner de har.

    SvaraRadera
  2. Sossarna är fienden numera.

    SvaraRadera

Kommentera gärna men uppför dig!