tisdag 26 maj 2009

LO, ni gör fel hela tiden!

LO gör fel igen! Man går med på sänkt lön. Visst det kan låta som ett bra
resonemang att välja mellan att varsla eller jobba mindre - alltså en mindre lön. Självklart väljer man det andra med detta resonemang. Men detta är inte sant, man kan välja att inte acceptera kapitalismens kriser och istället kräva en socialistisk planerad ekonomi.

Det är här LO och likaså Socialdemokraterna gör fel, de accepterar kapitalismens kriser. Låt kapitalisterna betala sin egen kris, det är inte vi i arbetarklassen som har skapat den. Vi ska inte behöva ta smällen! Sluta klasskompromissa LO, börja kräv våra rättigheter. Alla vet vems fel detta är, ställ ultimatum och stå för dom.

Visa betydelsen av en stor och bred organisation som organiserar många fackförbund med cirka 1.5 miljoner medlemmar. LO har potential, ta vara på den. Spela inte överklassen i händerna igenom att acceptera lägre lön, sämre villkor och att ta deras skit. Man måste ständigt arbeta långsiktigt. Man skulle kunna t.ex. kräva att företag avsätter en viss summa pengar i reserv så att man har råd att behålla de anställda när krisen väl kommer, för de kommer de göra kapitalismen går sönder lite då och då. Kräv att cheferna sänker sina sjukt höga löner.

Expressen|DN|SVT

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Kommentera gärna men uppför dig!