måndag 25 maj 2009

EU valet- ett riktigt skit val

Snart går hela svenska folket (Oj förlåt! Ljög redan i början av ett inlägg, 30% beräknas rösta i EU valet) okej dessa 30% går snart till val. Varför är det ett skit val? Ett riktigt B-val?

Idag var jag på en skola och höll bokbord med två kamrater från Ung Vänster. Det som överaskade mig var elevernas okunnighet angående EU, valet, EU:s strukturer och varför vi gick med i EU. Det är mycket viktigt att man fokuserar mer på EU, det är viktigt att vi lär ut hur EU fungerar, endast då kan vi bygga en EU-kritisk rörelse. Många blev chockerade när jag berättade om hur EU egentligen fungerar, hur dåligt det är för miljön och om alla lobbyister som mutar politikerna.

Jo det är helt enkelt så att valet inte spelar någon roll, ditt val gör nästan ingen skillnad alls. EU är ett mycket odemokratiskt projekt, byråkratiskt och en gubb union för att det nästan bara sitter gubbar där makten finns inom EU.

Den enda folkvalda instansen inom EU är EU-parlamentet, dessa har nästan inget att säga till om. Istället är det kommissionen som styr och ställer, men dessa kan inte tycka någonting, de spelar faktiskt ingen roll om en sosse eller moderat sitter i kommissionen för Sverige, eftersom de måste följa EU:s grundlag som är dess fördrag. Om de inte skulle följa föredraget så kan de anmälas för tjänstefel. Många som tror att EU använder sig av parlamentarism (som i Sverige, där riksdagen är lagstiftande och regeringen verkställande) har fel!

EU bryr sig inte om dig, de enda de bryr sig om är den fria marknaden. Länder får inte sätta upp höga miljökrav för då blir det svårare för företagen att konkurrera, det vore oskysst enligt EU för företag i andra länder får slita mer på miljön och skulle ha en fördel och konkurera ut de i EU.

Fast att EU suger så är det viktigt att vi har kritiker i EU, igenom det får vi reda på mer information om hur EU fungerar. Rösta helt enkelt på Vänsterpartiet.


Fria marknaden > Mänskligheten
Fria marknaden > Miljön
Fria marknaden > demokrati

enkelt sagt, den fria marknaden är mer värd än dig, din stad och ditt jobb.

4 kommentarer:

  1. Karl Marx hade betecknat ditt inlägg som ett utslag av parlamentarisk kretinism. EU-valet ska självklart bojkottas av alla EU-motståndare.

    Varje röst i EU-valet ger legitimitet åt EU-projektet och varje riven röstsedel är ett långfinger i ansiktet på överheten.

    SvaraRadera
  2. -->Hedman
    Varje riven röstsedel är snarare en röst på sverigedemokraterna med tanke på det låga valdeltagandet. Och varje röst på ett parti som vill gå ur EU (ex; Vänsterpartiet) är fortfarande ett långfinger i ansiktet på överheten!

    SvaraRadera
  3. Hedman: Uttrycket "parlamentarisk kretinism" använde Lenin(inte Marx) mot opportunisterna, som ansåg att det parlamentariska systemet är allsmäktigt och att parlamentarisk verksamhet under alla förhållanden är den enda formen för politisk kamp.

    Du kan väl inte på allvar mena att vänsterpartiet inbillar sig nåt sådant?

    När vi ändå snackar om Lenin så kan jag ju citera honom jag också. Läs nu riktigt noga Hedman.

    "Och detta hade bolsjevikerna uppnått endast därför, att de skoningslöst avslöjade och jagade bort frasrevolutionärerna, som inte ville förstå, att man måste retirera, att man måste förstå att retirera och att man ovillkorligen måste lära sig arbeta legalt i de mest reaktionära parlament, i de mest reaktionära fackföreningar, kooperativer, försäkringskassor och dylika organisationer."

    Ur: "Radikalismen - kommunismens barnsjukdom"

    SvaraRadera
  4. Sverigedemokraternas eventuella väljare stannar hemma i lika stor - eller större - utsträckning än andra väljare, så det argumentet faller på sin egen orimlighet.

    Marx använder uttrycket "parlamentarisk kretinism" i sin bok "Louis Bonapartes adertonde Brumaire". Till dessa kretiner sällade sej vänsterpartiet för 50 år sen, då man slopade den revolutionära politiken.

    SvaraRadera

Kommentera gärna men uppför dig!